OPPSKRIFT: JORDBÆR BLØTKAKE

Bløtekaka, eller blaudekaga som vi "sier" på sørlandet, er alltid en slager. Har du lyst å inponere litt, men har ikke peling på hva du skal lage kan du alltids stole på denne oppskriften. Jeg har en del bløtekaker bak meg etterhvert, og har aldri brukt andre oppskrifter på sukkerbrød enn den jeg bruker her. Jeg mener, hvorfor gå vekk fra noe som allerede er veldig, veldig bra?

Fyll og pynt kan du variere så mye du vil. Her har jeg et veldig sommerlig forslag, som ble veldig godt tatt imot da jeg feiret bursdag sist søndag. På en kake med fire etasjer ble det ca 1/8 del igjen, og det sier vel sitt :-D

Sukkerbrød

  • 6 egg
  • 2 dl sukker
  • 2 dl hvetemel
  • 1 dl potetmel
  • 2 ts bakepulver

Fyll

Eggene er veldig viktige i sukkerbrød. Ønsker du best mulig resultat kan det lønne seg å la dem ligge i romstemperatur en god stund før bruk i tillegg til å søre for at bollen er fin og ren. Når du har skjekket det kakker du alle eggene i en mikserbolle.

Sett maskinen på middels hastighet og miks til du ser eggene er godt blandet sammen. Tilsett da sukker litt etter litt og øk hastigheten til full guffe.
Pisk i 5-10 min helt til du får en fin og stiv eggedosis. Gjerne så stiv at du kan skrive Ole med vispen i røra slik at du kan se o-en når du er ferdig med e-en.I et litermål måler du opp mel og potetmel, tilsetter bakepulver og blander godt.

Sikt i eggedosisen i 2-3 omganger for å bevare mest mulig lufitghet.

Vend forsiktig inn med slikkepott mellom hver gang du tilsetter mel.

Pass på at alt melet blir blandet forsiktig inn slik at røra blir jevn samtidig som den fortsatt er luftig.

Smør to former på 20 cm eller 1 på 26 cmHell like mye røre i hver form

Og stek på 160 grader i 40-45 min

La avkjøle litt i formen før du skjærer bunnene løs fra kanten på formene.
Når hver av bunnen er helt kjølt ned skjærer du dem i to like store lag. Legg den ene delen på et fat og dynk forsiktig med melk. Dette gjør vi for å gjøre kaken saftigere og det bør gjøres på alle de fire lagene før du fyller dem videre.
Bre et lag vaniljekrem over den første bunnen.

Legg på neste lag (husk å dynke først) og ha på et lag med jorbær syltetøy (jeg bruker hjemmelaget) og jordbær som du har kuttet i skiver.

Ta på neste lag (dynke først) og ha på enda ett lag med jordbær i skiver, pluss resten av vaniljekremen som du blander med litt pisket kremfløte.

Pisk kremfløte (jeg brukte ca 1 1/2 boks) og smør et tynt lag rundt og på toppen av kaken (som du dynket først). Dette trenger ikke være så fint for vi skal pynte utenpå etterpå.

Så tar du resten av kremen i en sprøytepose med stjernetipp og sprøyter staver opp langs sidene på kaken.

Jeg øver meg fortsatt på dette, kunsten er å få de så rette som mulig, men det er ikke så enkelt!

På toppen bruker jeg bare de fineste og største skivene med jordbær slik at det skal se best mulig ut.Jeg legger de i ring fra ytterst og innover.

Jeg hadde litt vaniljekrem igjen som jeg hadde i mideten av kaka sammen med tuppene fra et par jordbær og sitronmelisse.For å jevne ut overgangen til jordbærene sprøytet jeg små blomster rundt.

Også har du er fin og høy bløtekake som garantert vil gjøre gjestene glad :-D


Oppskriften finner du også her.

6 kommentarer

Christiane

18.06.2011 kl.10:36

steike!!! du er så flink, mari. kaka så kjempe god og veldig fin ut!

Linda

04.11.2012 kl.11:38

Veldig god oppskrift! Første gang jeg er fornøgd med en kakebunn, takk:-)

Tanja

30.12.2012 kl.14:52

Så flink du er til å demonstrere og vise fremgangsmåten til kaken:)

Denne skal jeg prøve ut i dag, datteren min blir 3 år i morgen :)

cathrine

13.02.2013 kl.19:34

Dette blir helt klart bursdagskaken til helga;-)

Natalie

12.07.2014 kl.12:54

Skal prøve å lage den i dag.. Ser DEILIG ut❤️

Ruth Karin Neteland

22.02.2015 kl.17:40

Kjempegod kake jeg har prøvd forskjellig fyll, en med vaniljekrem med revet skall av en sitron og en appelsin så den ble syrligere og med pisket krem med pynt av jordbær og blåbær og en med Filadelfia ost med vaniljesukker og oboy kakao dynket med bringebær i mellomlaget.

Skriv en ny kommentar


hits