OPPSKRIFT: KARAMELLSAUS

Jeg vet det finnes ferdig karamellsaus i butikken og det hender jeg bruker den dersom jeg enten ikke har nok tid eller
kremfløte tilgjengelig til å lage min egen. Men hjemmelaget er helt klart best og slettes ikke vanskelig heller. Du kan
bestemme tykkelse på sausen også, noe i alle fall jeg synes er bra, da de ferdigkjøpte ofte er veldig flytende. Her har
dere oppskriften min

Karamellsaus
(Ca 1,5 dl)

  • 50 g sukker
  • 25 g smør
  • 1 dl kremfløte
Ha sukker i en tykkbunnet kjele og smelt på middels varme uten å røre. Når sukkeret har fått en brun farge tilsettes smør..
 .. Og fløte før det røres kraftig sammen
 La karamellen småkoke i rundt ti minutter under omrøring til den tykner noe (Du kan bestemme tykkelsen på
karamellen etter hvor lenge du koker). Sett til side og avkjøl

Bruk karamellsaus på is eller andre desserter hvor det passer seg. Passer kjempegodt som en finish på cupcakes
eller til fyllet i snickers cupcakes.
Karamelsausen er holdbar i minst en uke. Den vil tykne i kjøleskaps temperatur, men noen sekunder i microen gjør
susen før bruk.

Én kommentar

Skriv en ny kommentar






hits